in Travel

10 locuri speciale

Am primit aceasta leapsa de la Make si sunt foarte fericit deoarece este unul dintre subiectele mele preferate. Incep prin a spune ca-mi iubesc tara la fel de mult pe cat ii urasc pe romanii care nu fac nimic sa conserve frumusetile pe care Dumnezeu le-a lasat pe aceste pamanturi. Circula un banc care se potriveste ca o manusa a celor spuse mai sus si el suna astfel:

“La facerea lumii Dumnezeu ajunsese la crearea Romaniei. Cand a venit vorba de Romania, Sf. Petru il intreaba pe Dumnezeu:
– Ce faci ma??? La astia le dai munti, le dai mare, le dai campii bogate?? De ce le dai atata???
Iar Dumnezeu i-a zis:
– Da, dar sa vezi ce popor le dau!!”

Placerea de a calatorii si de a vedea locurile speciale din Romania o am de mic. Prima iesire a fost in clasa a saptea cand am fugit de acasa sa vizitez Brasovul si sa-i ascult pe cei de la Iris care aveau concert la Cerbul de Aur. Am sunat parintii abia dupa ce am ajuns la destinatie sa-i anunt unde sunt :D. De atunci nu ratez nici o ocazie sa ma urc in masina si sa vizitez plaiurile mioritice. Sa incepem.

1. Delta Dunarii: Din punctul meu de vedere nu exista in Romania o zona mai frumoasa ca Delta. Sute de canale, mii de specii de pasari, liniste, salbaticie, plimbari cu barca si peisaje superbe sunt lucruri care fac din Delta Dunarii locul meu preferat din Romania. In ultimii ani a fost locul unde timp de 4 zile am fost deconectat complet de tot ce inseamna tehnologie. 

2. Bucovina: Nu poti sa faci un top 10 al locurilor speciale din Romania si sa nu treci zona Bucovinei. Este o regiune istorica in care recomand sa fie vizitate manastirile construite de domnitori romani ca Stefan cel Mare, Alexandru cel Bun, Petru Rares, Alexandru Lapusnanu, orase ca Vatra Dornei, Gura Humorului, Sucevita si Moldovita dar si cetati ca cea a Sucevei sau Scheia.

3. Transfagarasan: cunoscut ca si “drumul din nori” este una dintre celel mai spectaculoase sosele din Romania. Aceasta are o lungime de aproximativ 100 km si leaga Muntenia de Transilvania. Parcurgand aceasta sosea ai ocazia sa admiri privelisti care nu le mai poti sterge din memorie. Poti vizita Cetatea Poienari, Barajul Vidraru, Lacul Balea si Cascada Balea. Din pacate acest drum nu poate fi vizitat decat 3 luni pe an din iulie pana in septembrie deoarece din cauza altitudinii aici iarna vine mai repede si sta mult. Am vazut zapada in luna August pe acest drum.

4. Transalpina: Cea mai inalta sosea din Romania. Am fost de curand pentru prima data si am ramas impresinat de aceasta. Aici gasiti mai multe depre cum a fost pe Transalpina.

5. Cetatea Rupea: Si aici am fost de curand si va recomand sa ajungeti si voi. Am scris despre cetate aici.

6. Cheile Bicazului: Fac legatura intre Transilvania si Moldova si au fost formate de Raul Bicaz. Drumul nu are decat 6 km dar este spectaculos de frumos iar acesta se incheie la Lacul Rosu.

7. Cheile Oltetului: Gasiti aici cum a fost pe aceste chei.

8. Sighisoara: Unul din orasele mele preferate in care nu te plictisesti. Cea mai frumoasa perioada in care poti vizita orasul este Festivalul Medieval. Din pacate nu am ajuns pana acum dar poate anul asta ­čÖé

9. Lacul Sfanta Ana: Singurul lac vulcanic de pe teritoriul Romaniei. Am scris despre cum a fost aici.

10. Marea Neagra: Pacat ca nu facem mai mult pentru turismul in zona. Iubesc marea la fel de mult cum iubesc muntele. Imi place la nebunie sa merg la mare iarna. Daca nu ati fost va invit sa faceti o plimbare pe faleza dar sa nu fie viscol. Daca aveti noroc vedeti unul dintre cele mai spectaculoase fenomene ale naturii de la noi si anume “marea inghetata”.

Dau aceasta leapsa mai departe catre Simona si Andrei.

 

Write a Comment

Comment