in Cultura

Colibri la Ideo Ideis

Ziua de duminica la Ideo Ideis a inceput la ora 10:00 cu atelierul de teatru tanar,  specatole cu clovni si ateliere pentru parinti si copii.  Incepand cu ora 15:30 au inceput atelierele de scenografie, dramatirgie, coregrafie si educatie vizuala. La aceste ateliere tinerii sunt indrumati de catre specialisti in domeniu. Cele doua spectacole independente ale zilei au fost Colibri la Casa de Cultura si Backstage Boys de la sala Conciato. Daca Backstage Boys a fost un spectacol de improvizatie la Colibri avem o alta discutie.

Afis Colibri

Colibri este o piesa pe textul lui Garret Jon Groenveld, interpretata de catre doi talentati actori pe numele lor Laurentiu Banescu si Daniel Popa. Regia este semnata de catre Florin Piersic Jr.

COLIBRI este o comedie absurdă ce are loc într-un viitor destul de apropiat în care, dacă nu ai un loc de muncă de mai mult timp, eşti trimis către un birou special. Doi angajaţi ai biroului de şomaj, unul celibatar şi altul căsătorit, reacţionează complet diferit când rutina zilnică le este distrusă în urma unui act de violenţă urbană.

Actori Colibri

Piesa nu este una usoara iar textul este foarte dificil. Cei doi actori s-au descurcat excelent si au transmis multa emotie in randul spectatorilor. Acest lucru s-a vazut in mai multe momente cand cei doi au fost intrerupti de ropote de aplauze. Lucru de altfel frecvent intalnit la Ideo Ideis dar care nu supara pe nimeni.

Piesa Colibri este câştigatoare a The Internationalists 2012 Global Playwriting Contest.

Sursa foto

Ideo Ideis este un proiect finanţat de A.F.C.N, realizat în parteneriat cu Ministerul Tineretului și Sportului şi sprijinit de Memo Plus ca parte din proiectul „Români frumoşi”. Evenimentul și-a găsit prieteni la Volksbank, Rinf, Millefiori, Illy, H&M, TelDrum, Pro Invest, EuroCar, Aurelian Săndulescu și SC Brain SRL.

Parteneri: Primăria Municipiului Alexandria, Indygen, BORȚUN•OLTEANU, FITS, UNATC, Godot Café-Teatru, Muzeul Județean Teleorman, Societal, WeAreHere, Conciato, Focus pe Germană, Liceul Pedagogic Mircea Scarlat, Catalactica, Consiliul Județean Teleorman, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Teleorman.

Write a Comment

Comment