in Cu de toate

Neam prost

WSMARTER_YOURECred ca o definitie mai buna este ca suntem un neam de destepti si de moralisti. Sa te fereasca Dumnezeu sa ai o greseala in articolul publicat, sa te fereasca Dumnezeu sa faci o gafa sau, cazul nostru, sa se intample ceva in timpul transmisiunii live. Imediat esti pus la zid, judecat, condamnat si etichetat. Esti imediat aratat cu degetul si toata lumea vrea sa-ti spuna ca esti prost, nu te pricepi sau ca esti anagramat.

Cel mai recent caz este cel cu Realitatea cand in tipul unei transmisiuni live intra un individ in cadru si ii spune reporterului ca sta prea incruntat. Evident ca pentru toti romanii acesta a fost un act impardonabil si toata lumea a judecat aceasta greseala ca o lipsa crasa de profesionalism. Nu stiu exact daca avem in ADN-ul nostru treaba asta cu corectatul si cu aratatul cu degetul in public sau totul se trage de la faptul ca asa am fost educati. Daca pe vremea “ïmpuscatului” eram incurajati sa ne turnam vecinul, prietenul si chiar si rudele, mai tarziu am fost spalati pe creier cu emisiuni de genul Cronica Carcotasilor care avea o sectiune in care erau aratate gafele facute de televiziunile concurente. Revenind la subiectul nostru, eu nu cred ca e o asa tragedie ce s-a intamplat la Realitatea. Greseli se pot intampla oricui, dar asta nu ne indreptateste sa ne purtam de parca noi suntem Maria Theresa si suntem perfecti.

Un alt caz pe care as vrea sa-l povestesc este o intamplare care a avut in cetrul actiunii proiectul TravelSelfie. Munceam de cateva luni sa lansam proiectul si in special primul circuit. Eu eram in permanenta pe drumuri datorita job-ului, dar in acelasi timp ma ocupam si de lansare care era pe unltima suta de metri. In ziua lansarii am fost foarte bucuros de valul de simpatie cu care a fost primit proiectul si de cuvintele frumoase ale oamenilor. In mijlocul euforiei am fost facut KO de un share si de un comentariu pe pagina. Culmea este ca a venit de la doi oameni care ma cunosteau, oameni care scriu despre travel si de la care ma asteptam sa ma critice in privat. Impardonabila greseala pentru care fusesem crucificat era ca pe cover photo aparea scris “Capadoccia” si nu “Cappadocia”. Evident ca o astfel greseala trebuie taxata public si eu eventual ars pe rug. Share-ul si comentariul spuneau acelasi lucru “Cum sa mergi cu astia undeva daca ei nu stiu sa scrie corect numele destinatiei”. La inceput am dat vina pe rautatea oamenilor, dar mai tarziu am realizat ca personajele organizasera o excursie in Cappadocia cu cativa ani in urma la un pret dublu fata de ce lansasem eu iar la numai doua zile au lansat o excursie in Maroc la o mie si ceva de euro de persoana. As fi putut si eu sa demonstrez ca pretul eram umflat peste masura iar legaturile de zbor erau atat de prost facute incat un drum de la Fes la Marrakesh dura aproape o zi intreaga in conditiile in care un zbor direct ar fi durat mai putin de o ora. Nu am facut-o si nici nu am sa arat cu degetul in public pe cei ce gresesc.

Nu pricep de unde aceasta tendinta de a arata greselile altora cu degetul. Poate unul dintre motive este ca sa intreptam atentia de la greselile noastre, poate ca vazand pe unul mai prost neindemanatic ca noi ne crestea increderea in noi, poate doar suntem niste oameni rai. Nu stiu si nici nu vreau sa-mi bat capul cu asta. In rest, noi sa fim sanatosi ca boala vine singura 🙂

Sursa foto.

Write a Comment

Comment