in Sport

Simona Halep si refuzul ei de a merge la Rio

13901503_1160847367309190_2687962868700480132_n

Simona Halep este un sportiv urias pentru Romania. Este unul din acei sportivi care te tin lipit de televizor atunci cand este in mijlocul unei competitii. Este unul dintre sportivii emblematici indiferent daca o simpatizezi sau nu. Pentru a ajunge aici au fost nevoie de ani de munca si de sacrificii. In timp ce noi bateam mingea in fata blocului sau ne jucam pe calculator, ea mergea la antrenamente si in cantonamente.

Tenisul nu este un sport de echipa. Pentru a ajunge sus trebuie sa muncesti, sa muncesti si iarasi sa muncesti. Daca ai o zi proasta, nu te pot ajuta coechipierii si nici nu te poate schimba antrenorul. Daca ai o zi proata, pierzi. De mai bine de doi ani (cred) Simona este in top 5, iar lucrul asta este al ei si doar al ei. Nu avem dreptul sa o judecam dupa o infrangere cum nu suntem obligati sa o ridicam in slavi dupa o victorie.

Refuzul Simonei de a nu participa la Rio a impartit romanii in 3. Primii sunt cei care o contesta si care arunca cu noroi in ea, a doua categorie sunt cei care o incurajeaza si mai sunt cei din a treia categorie care sunt indiferenti. Momentul ales sa anunte ca nu va merge cred ca este prost ales. Sunt convins ca daca ar fi fost desemnata sa fie port-drapelul Romaniei, ar fi mers la Rio. Poate ca ma insel, dar din declaratiile ei dupa ce a fost facut anuntul si apoi refuzul de a merge la Rio din cauza virusului Zika, asta am inteles.

Ce ma deranjeaza la refuzul Simonei de a participa la Jocurile Olimpice este ca mi-a demonstrat ca nu da doi bani pe tara asta si ca toate iesirile ei in care anunta ca joaca pentru Romania si pentru romani, nu au fost decat praf in ochi. Stim cu totii ca nu a vrut sa participe nici la Fed Cup, dar la presiunile publicului a mers la Cluj, dar a facut doar act de prezenta.

Participarea la Jocurile Olimpice ar trebui sa fie o onoare pentru sportivi. Ar trebui sa fie incununarea carierei, dar si mandria de a participa la o competitie in care iti reprezinti tara. La noi asta cu patriotismul este doar ca da bine in declaratii si e cool.

Decizia Simonei trebuie respectata indiferent de motivele ei, dar am marea rugaminte sa nu mai declare ca iubeste tara asta si joaca pentru Romania. Este fals si ne-am lamurit de acest lucru.

Simona Halep joaca pentru ea. Pentru faima, bani si trofee.

Felicitari Simonei pentru titlul castigat la Montreal. Ma bucur ca nu a mai defilat cu drapelul Romaniei. Din punctul meu de vedere as prefera sa nu o mai vad facand asta. Ipocrizia nu-si are locul in sportul de performanta.

Sursa foto.

Write a Comment

Comment